marți, 8 ianuarie 2013

Capitanul Constantin Bucur a castigat la Strasburg, procesul impotriva statului roman


 

Capitanul Constantin Bucur a castigat, la Strasburg, procesul impotriva statului roman. Va amintiti cazul? In 1996, acest om, obligat de Serviciul Roman de Informatii sa faca politie politica si sa inregistreze ziaristi si redactii, inclusiv redactia Ziarului ZIUA, nu a mai suportat acest lucru si a devoalat totul opiniei publice. Atunci, a fost organizata si o conferinta de presa pe aceasta tema, in care Capitanul Bucur a pus inregistrarile la dispozitia jurnalistilor si a aratat ca niciun ordin si niciun regulament intern nu pot obliga un ofiter al Serviciul Roman de Informatii sa incalce legile si sa faca actiuni de politie politica care incalca libertatile omului. Statul democrat roman l-a dat afara din SRI si l-a condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare. Dupa mai bine de 16 ani, acest om, a carui cariera a fost distrusa, care a fost extrem de umilit, a reusit sa-si dovedeasca dreptatea. Statul roman e bun de plata. Partea dureroasa este, insa, ca eu unul nu vad de ce trebuie sa platesc pentru abuzul pe care l-au facut procurorii si judecatorii. De ce nu platesc vinovatii?

(Preluare după http://www.sroscas.ro)

Un comentariu:

  1. Este o victorie importantă a dlui. Bucur care a suferit 16 ani pentru o cauză dreaptă şi pentru adevăr. Acest om şi-a sacrificat cariera şi sănătatea luptându-se pentru dreptatea sa care era de fapt a întregii societăţi româneşti postdecembriste. Constantin Bucur ne-a demonstrat că în România se face poliţie politică şi după aşa-zisa revoluţie din decembrie 1989. (astăzi nu cred că mai are cineva îndoieli).
    Căpitanul Bucur trebuie repus imediat în drepturi.
    În ceea ce îi priveşte pe procurorii şi judecătorii care l-au trimis în judecată şi condamnat pe nedrept sper să apucăm ziua în care corupţii din justiţie care lasă liberi pe infractori şi condamnă nevinovaţi îşi vor găsi locul meritat în penitenciarele din România.

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea pentru părerile exprimate în rubrica "Comentarii" aparţine autorului.